top of page

Om forfatteren

Livets træ.jpg

Mit navn er Jens-André Pedersen Herbener.

 

Jeg er uddannet cand.mag., mag.art. i religionshistorie og semitiske sprog ved hhv. Aarhus Universitet og Københavns Universitet. I 2004 år modtog jeg Københavns Universitets guldmedalje for besvarelsen af en prisopgave.

 

I 2000-2004 var jeg ansat på Orientalsk & Judaistisk Afdeling, Det Kongelige Bibliotek, som projektleder og ansvarshavende redaktør for Det Hebraiske Bibeloversættelsesprojekt.

I 2002 underviste jeg ved Københavns Universitet. I 2004-2015 arbejdede jeg som underviser og i nogle år tillige som forsker ved Syddansk Universitet. I 2021-2022 har jeg på ny undervist ved Syddansk Universitet. 

 

I 2010 blev jeg af fagrådet og studienævnet på Religionsstudier indstillet til Syddansk Universitets Undervisningspris.

 

Jeg er censor i religion på universiteterne og professionshøjskolerne. Jeg har i en årrække skrevet om religion, klimakrise og naturkrise i Politiken. Jeg har tre gange modtaget Statens Kunstfonds arbejdslegat.

 

Jeg er forfatter af bøgerne Modvækst: Nødvendigheden af et paradigmeskifte (2024), Økokrati: Sådan skaber vi en bæredygtig verden (2022), Luther: Antidemokrat og statsidol (2017), Naturen er hellig: Klimakatastrofe og religion (2015), Teologi og magt: En debatbog om den autoriserede bibeloversættelse (2006), Bibeloversættelse mellem konfession og videnskab (2004), redaktør og hovedforfatter af Ny bibeloversættelse – på videnskabeligt grundlag: Introduktion (2001) og medredaktør og medforfatter af Ny bibeloversættelse – på videnskabeligt grundlag: Annoteret prøveoversættelse (2001).

 

Samtidig er jeg forfatter eller medforfatter af et stort antal tidsskriftsartikler, kronikker, kommentarer, klummer m.m.

Jeg er vokset op på en østjysk gård, er gift, har to børn, en bonusdatter og fire katte, er økocentriker, økokrat, hardcore tilhænger af videnskab, fritænker og har en forkærlighed for vild natur, hedenskab og animistiske kosmologier. Jeg har det sorte bælte i karate og har trænet kampsport i mange år.  

Jeg er medstifter og medlem af gruppen Forfattere ser Grønt.

Jeg har også hjemmesiden herbener.dk.

bottom of page